25.04.2021

Politisk kvartalsrapport - 1. KvartalFor det første skal vi naturligvis undskylde for, at hjemmesiden ikke har været så fyldestgørende i årets første par måneder. Som minimum kan man nu se frem til en kvartalsrapport over det politiske arbejde, som vores hårdtarbejdende gruppe. Redaktøren kommer til at håndplukke en lille håndfuld sager som minimum. Her er et par stykker fra første kvartal:


Redning af Mælkebøtten:

- Mange politikere havde gerne set en lukning af specialbørnehaven Mælkebøtten, men solidt arbejde fra Linda gjorde, at Mælkebøtten nu er bosiddende på samme matrikel, som de hidtil har været.


Rødhætterne:

- På foranledning af Kim Jacobsen startede en større debat i efteråret omhandlende vores velkendte “rødhætter”. Administrationen var påbegyndt at pille dem ned, da partiet resolut råbte vagt i gevær. Det har nu medført, at der er kommet en procedure, hvor alt der kan kategoriseres som værende kulturarv ikke kan pilles ned/ødelægges eller lignende.


Medlemsforslag om bedre indsats overfor bornholmske misbrugere (både unge og gamle):

- René havde brugt en måned på “hjemmestudie” inden har startede i social- og sundhedsudvalget. Blandt andet havde han møde med en masse pårørende og gadejuristen, Nanna. Det lagde grundstenen for et større socialpolitisk forslag, som nu konkretiseres inden det kommende budget. I mellemtiden er der dog kommet endnu et forslag, og det er alene DF’s skyld at det også er en forbedring ift. i dag.


Hjælp til motorsportsfolkene:

- Af uransagelige årsager valgte regionskommunen at tilbage midler, som motorsportsfolkene bag folkeracerbanen skulle have haft. Efter et massivt pres på både administration og borgmester lykkedes det, at få pengene udbetalt.


Kommunegaranti til kunststofbane i Nexø:

- DF Bornholm har i flere år været fortalere for endnu en kunststofbane på Bornholm således, at fodboldklubberne ikke alle sammen behøver at tage turen til Rønne. Hvor René tidligere har argumenteret forgæves overfor de andre partier, så er det glædeligt at Sabine har kunne sparke bolden i mål efter at hun er kommet i job, udvikling og fritidsudvalget. I hvert fald er det lykkedes at få et stort flertal til at give en kommunegaranti. At de andre partier nok mest har støttet grundet vi er i et valg, ja det lever vi fint med.